Dezastrul de pe fondurile de vanatoare din toate zonele tarii pare de neoprit (video)

Peste 60 de porci mistreți au fost găsiți morți în Pădurea Lapiș, județul Sălaj. Potrivit veterinarilor, turma de porci mistreți a fost găsită întâmplător de un pădurar, alertat de mirosul de cadavru în descompunere. Din primele analize efectuate, porcii mistreți au fost răpuși de virusul pestei porcine africane. De la momentul descoperirii porcilor și până în prezent, vânătorii au împușcat peste 4.000 de porci mistreți pentru a evita răspândirea virusului pestei porcine africane. Suma stimulentelor depăşeşte, pentru mistreţi, 220.000 de lei, iar autoritatile au achitat pana acum aproape jumatate, au confirmat pentru agentia nationala de presa, autoritatile locale.

Si Centrul Local Pentru Combaterea Bolilor din Arges este din nou in alerta din cauza cresterii alarmante a numarul focarelor de pesta africana la mistret, din ce in ce mai multe fonduri cinegetice fiind afectate. Iar inceputul acestui an, a adus inca un nou caz de imbolnavire la porcul domestic, ne transmite din teritoriu, colega noastra Elena Picu.

Confirmari de noi focare de pesta porcina africana la mistreti vin si din Iasi, unde autoritatile au aplicat deja masuri de biosecuritate. Mai multe fonduri de vanatoare se afla sub supraveghere epidemiologica, au fost instituite perimetre de siguranta, iar mistretii bolnavi sau aflati in zonele contaminate trebuie vanati si incinerati. Cu mai mute detalii, vine imediat corespondenta noastra din Moldova, Raluca Daria Diaconiuc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole