29 mai 2022 - 03:09

DEZASTRU în apicultură! Milioane de albine au murit

Apicultorii din județul Botoșani se confruntă cu o situație dezastruoasă. Milioane de albine au murit, iar apicultorii au rămas cu stupii aproape goi. Motivul pare a fi lipsa de comunicare dintre agricultori și apicultori. Mai exact, culturile au fot ierbicidate fără să fie anunțati apicultorii.

Astfel, milioane de albine din zona comunei Unţeni, dar şi din împrejurimi, au murit în ultima perioadă. Stupii au rămas aproape goi iar oamenii spun că au rămas fără munca de o viaţă. Ion Ungureanu, unul dintre apicultorii cu experienţă din Unţeni trăiește o adevărată dramă. El va rămâne fără jumătate din cantitatea de miere preconizată pentru acest an, potrivit adevarul.ro.

Situația dezastruoasă din apicultură a afectat mai multe afaceri. Toți cei din zonă își strigă nemulțumirea și îi acuză pe fermieri că au împrăştiat erbicide şi, mai mult decât atât, că le-au folosit când planta era deja înflorită. Totul fără să anunţe autorităţile aşa cum spune legea. Apicultorii spun că dezastrul putea fi evitat dacă erau informați despre această situație și își protejau albinele.

În aceste condiţii există şi riscul unor dezechilibre în mediul înconjurător. Reprezentanţii autorităţilor locale din Unţeni spun că au trimis deja la Bucureşti, probe de la stupii respectivi pentru a se vedea dacă într-adevăr albinele au fost otrăvite cu substanţe de ierbicidare.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.