Detaliul ASCUNS în Ordonanța ”6 porci” care îi pune în pericol pe crescătorii de animale

Proiectul de Ordonanță de Urgență emis de către ANSVSA, care propune limitarea exploatațiilor non-comerciale de porcine la creșterea unui număr maxim de 6 porci a generat numeroase discuții în rândul fermierilor. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fostul secretar de stat MADR, Daniel Botănoiu, a atras atenția asupra unui detaliu mai puțin vizibil din proiectul de OUG, care le-ar putea provoca probleme crescătorilor de animale.

”Acest proiect de Ordonanță de Urgență conține la partea de anexă această clauză cu până la 6 capete și contravențiile. (…) Ceea ce este îngrijorător, spun eu, este că după ce depășești 6 porci și te autorizezi sanitar-veterinar, dacă tu mai ai un cal în curte și două vaci, cum au majoritatea gospodarilor, trebuie să renunți la ele în termen de 6 luni de zile. Eu mă întreb – un fermier, ca să crească 10 porci, ce o să facă? O să meargă să care porumbul cu trotineta electrică?”, a precizat Daniel Botănoiu pentru AGRO TV.

Mai precis, proiectul de Ordonanță de Urgență emis de către ANSVSA precizează înspre finalul documentului, la Capitolul X – Dispoziții tranzitorii, art. 42, alin. (5), faptul că ”După 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în exploataţiile comerciale, autorizate/înregistrate sanitar – veterinar pentru creşterea altor specii de animale, este interzisă creşterea porcinelor.”

Astfel, fermierii care sunt autorizați sanitar-veterinar să crească alte specii de animale în ferma lor, nu au voie să crească și porci.

Documentul complet poarte fi consultat AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole