Noua destinație a centrelor tulcene de colectare a peștelui

Unii proprietari ai centrelor de colectare a peștelui din Tulcea au transmis Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județeană nu mai puțin de cinci cereri în vederea eliberărilor de ordonanțe de încetare a activității.

Conform precizărilor făcute pentru Agerpres de Mitică Tuchilă, directorul DSVSA Tulcea, deciziile au fost luate în conformitate cu legislaţia în vigoare, care le-a permis proprietarilor centrelor să-şi transforme unităţile în puncte de debarcare.

„Logistica nu le-a permis să-şi menţină autorizaţia ca centre de colectare a peştelui. Cu dotările avute, unităţile s-au încadrat în puncte de debarcare a peştelui şi au fost înregistrate ca atare”, a declarat șeful DSVSA județeană.

Legislaţia sanitar-veterinară nu permite prelucrarea produselor piscicole în punctele de debarcare, ci doar vânzarea cu amănuntul.

Până la începutul anului în curs, în judeţul Tulcea existau circa 55 de unităţi de comercializare a peştelui.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole