Despăgubirile pentru secetă mai au de așteptat! Daea: „Tot timpul ai ce face cu banii”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a tăiat din elan fermierilor care sperau să primească despăgubirile pentru secetă cât mai curând.

Șeful MADR a declarat, sâmbătă, că despăgubirile pentru secetă vor intra în analiza ministerului abia după ce se va încheia perioada de depunere a tuturor documentelor privind constatarea pagubelor din teren, adică după 15 noiembrie.

„Fermierii nu aveau cum să primească banii, pentru că suntem în perioada de depunere a documentelor. Până pe 15 noiembrie ei trebuie să depună documentele respective din care să rezulte care este suprafaţa afectată şi în ce grad de afectare se află. Nu fac acum niciun fel de estimare. Aştept să se încheie aceste procese de constatare a pagubelor din teren. După 15 noiembrie se încheie acest proces de evaluare foarte laborios şi extrem de greoi din punct de vedere al constatării la faţa locului, pentru că sunt suprafeţe diverse, la distanţe diferite, în parcele diferite, la producători diferiţi, iar această activitate se va concretiza în întocmirea proceselor verbale şi în momentul în care se încheie vom calcula şi vom analiza care sunt posibilităţile şi cum vom putea interveni în acest sens”, le-a explicat Petre Daea jurnaliștilor prezenți sâmbătă la deschiderea târgului organizat în curtea Ministerului Agriculturii cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești.

De asemenea, ministrul a ținut să precizeze că sprijinul financiar ce vizează despăgubirile pentru secetă va trebui notificat la Comisia Europeană, fiind considerat ajutor de stat.

„Vom vedea despre ce este vorba la timpul potrivit”, a mai spus Daea, subliniind încă o dată că banii vor veni abia după 15 noiembrie.

- Publicitate -

Întrebat dacă fermierilor le vor mai fi de folos acești bani, având în vedere că vor veni abia în luna decembrie sau chiar anul viitor, Daea a răspuns: „Tot timpul ai ce face cu banii”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole