Despăgubirile pentru secetă, după 15 noiembrie!

O decizie privind despăgubirile pentru secetă va fi luată după 15 noiembrie, dată la care, potrivit ministrului Petre Daea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) așteaptă procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor.

„În fiecare zi eu vă pun la dispoziţie buletinul nostru informativ care consemnează pe baza datelor pe care le primim de la comisiile judeţene care este situaţia concretă privind evaluarea pierderilor din agricultură. Am spus-o şi o repet: seceta este un fenomen evolutiv, nu este ca un alt fenomen care să afecteze astăzi şi mâine ştii care a fost gradul de afectare şi pe ce suprafaţă, motiv pentru care aşteptăm aceste procese verbale de constatare, până pe data de 15 noiembrie, când comisiile stabilite prin ordinul prefectului evaluează la faţa locului care este starea de fapt şi ne transmit aceste date, iar noi vi le transmitem dumneavoastră. După cum vedeţi de la o zi la al alta apar date noi”, a declarat joi, Petre Daea, în legătură cu despăgubirile pentru secetă pe care Ministerul Agriculturii le are în vedere pentru a veni în sprijinul fermierilor.

Potrivit ultimelor datelor transmise de MADR, suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns la 715.802 hectare, în 37 de judeţe şi în zona municipiului Bucureşti.

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.977 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 29.979 de hectare, rapiţă – 26.805 hectare. De asemenea, sunt afectate următoarele culturi de primăvară: porumb – 271.398 de hectare, floarea soarelui – 135.006 hectare, soia – 23.129 de hectare, plante furajere – 20.530 de hectare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole