Despăgubirile pentru inundații au iz electoral? Zeci de primari sunt revoltați pe Guvern

Zeci de primari din județul Galați sunt revoltați că Guvernul nu le-a acordat despăgubirile promise în urma inundațiilor din vară, deși prin alte județe s-au acordat sute de milioane de lei.

Jumătate dintre unităţile administrativ teritoriale din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile din perioada mai-august, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la suma de 9.575.000 lei, informează AGERPRES.

Guvernul a promis că va acorda fonduri pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, în special pentru repararea infrastructurii, dar primarii gălățeni nu au primit niciun leu, deşi au fost trimise către Executiv documentele necesare alocării de fonduri, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea.

Recent, Guvernul a alocat 374 de milioane de lei pentru 22 de județe afectate de inundații, însă județul Galați nu se regăsește printre acestea, deşi suma totală pentru despăgubiri depăşeşte cu puţin 9 milioane de lei, iar judeţul Cluj a primit 100 de milioane de lei.

„Am făcut o adresă către premier să ia act că sunt 32 de UAT-uri din judeţ care au suferit de pe urma inundaţiilor. De ce să sufere 420.266 de oameni din cele 32 de UAT-uri afectate şi să nu primească despăgubiri? Din tot judeţul Galaţi nu a primit nimeni niciun leu ca despăgubiri. Cum de 22 de judeţe au reuşit să ia bani, din care judeţul Cluj s-a ales cu 100 de milioane, iar un singur judeţ nu? Fac un apel către Guvern să aloce şi pentru judeţul Galaţi sume pentru calamităţi”, a declarant, revoltat, Costel Fotea.

La conferinţa de presă organizată la CJ Galaţi au participat 22 dintre cei 32 de primari ai localităţilor afectate de inundaţii, edilii PNL evitând să-și facă apariția.
„Am invitat şi primarii liberali, dar mi-au spus că nu vin pentru că le e frică”, a afirmat Fotea.

Sursa foto: Consiliul Județean Galați

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole