Despagubiri pentru pierderi uriase la pestele din… lanul de rapita

Pescarii mai putin norocosi au o vorba: „are balta peste dar e sub apa”. Ce sa mai zicem insa, cand atat pestele cat si apa sunt doar in dosarele celor care solicita fonduri sau despagubiri in urma unor asa-zise pierderi?! 
 
Potrivit unei declaratii facute duminica la Cluj, ministrul Adrian Oros sustine ca la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peștilor în zone unde se cultiva rapiță.
 
„Discuția cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislația europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau fie despăgubite doar anumite entități cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantități de pește, pierderi pe 2019, mai mari decât producția vândută în ultimii 5 ani. E puțin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo și verifică. Avem hărți satelitare și dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut pește pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiță, orez și raportau pierderi la pește”, a explicat Oros.
 

De altfel, surse din minister ne-au confirmat ca in urma unor suspiciuni de frauda, s-a solicitat interventia Corpului de Control. A fost sesizata Autoritatea de Management pentru Fondurile Europene, in vederea efectuarii controalelor necesare, precum si Serviciul de Selectie, pentru a fi verificate din nou dosarele depuse de solicitantii despagubirilor. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole