DESPĂGUBIRI PENTRU FERMIERII ROMÂNI

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a publicat pe site-ul oficial lista cu zonele din Romania unde fermierii pot incasa pana la 97 de euro pe hectar.

Suma reprezinta o plata in plus si se adauga la subventia pe care o primesc anual acesti agricultori.

Reprezentantii APIA au intocmit o lista cu zonele din tara noastra unde fermierii pot beneficia de plata unei sume compensatorii pentru pierderile suferite si costurile suplimentare.

Agricultorii vizati au posibilitatea de a incheia angajamente pentru 3 submasuri. Pentru submasura 13.1 care se refera la platile compensatorii pentru zona montana, cei interesati pot incasa pana la 97 de euro pe hectar, iar pentru submasura 13.2 se pot primii circa 60 de euro pentru o suta de arii. In ceea ce priveste submasura 13.3, care semnifica plata compensatorie pentru zone care se confrunta cu constrangeri specifice, suma maxima la care se poate ajunge este de aproximativ 75 de euro pe hectar.

Sprijinul se acorda anual, ca suma fixa si reprezinta o despagubire pentru costurile suplimentare suportate de fermieri, dar si pentru pierderile de venit pe care acestia le au. Cei vizati au posibilitatea de a incheia angajamente voluntare anuale pentru continuarea activitatilor agricole in zonele eligibile corespunzatoare fiecarei submasuri.

Pentru a putea beneficia de plati in cadrul acestor submasuri, fermierul trebuie sa respecte conditiile de eligibilitate conform Fisei Masurii 13 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole