Despăgubiri de secetă în 2022? Care sunt șansele ca fermierii să primească bani de la stat

Comisiile formate din reprezentanți ai direcțiilor agricole, ai APIA și ai autorităților locale vor evalua pagubele produse de seceta prelungită de anul acesta, însă șansele pentru despăgubiri nu sunt prea mari.

Toţi fermierii care au culturi de primăvară afectate trebuie să depună înştiinţări la unităţile administrativ-teritoriale, care vor informa comisiile care trebuie să meargă pe teren și să constate pagubele.

Potrivit președintelui Comisiei de Agricultură din Senat, George Scarlat, șansele ca fermierii să primească despăgubiri anul acesta sunt aproape de zero, însă certificatele de constatarea a pagubelor vor servi măcar ca dovadă a pierderilor, în fața altor instituții ale statului.

”Vreau să le spun fermierilor încă de pe acum că, din datele pe care le am, m-aș bucura să mă înșel, dar cunoscând câtuși de puțin situația și contextul general financiar, sunt șanse minime pentru a veni cu despăgubiri de secetă. În schimb, cei mai mulți dintre fermieri sunt oarecum satisfăcuți și de faptul că, în fața altor instituții ale statului, pot explica mai ușor sumele foarte mari cheltuite anul acesta, pentru că foarte mulți dintre ei vor închide pe pierdere anul agricol 2021-2022”, a precizat George Scarlat pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole