12 August 2022 - 03:09

Începe recensământul exploataţiilor agricole. Vezi la poarta cui vor bate recenzorii

Începând de luni, 10 mai 2021, în județul Giurgiu, un număr de 371 de recenzori vor efectua recensământul exploatațiilor agricole cu suprafețe de peste 1.500 de metri pătrați, în vederea identificării problemelor structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor şi programelor europene viitoare pentru agricultură.

„Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu ca parte importantă a Comisiei judeţene pentru Recensământ va urmări şi analiza împreună cu Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu şi Direcţia Judeţeană de Statistică Giurgiu, modul în care se va desfăşura Recensământul general agricol în judeţul Giurgiu.

„Colectarea datelor va avea loc în perioada 10 mai – 31 iulie şi se va face sub forma unui interviu faţă în faţă cu şeful exploataţiei agricole, cu şi fără personalitate juridică, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate. Pentru stocarea informaţiilor se va folosi un chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

„Datele vor contribui la identificarea şi aflarea răspunsurilor la o serie de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor şi programelor viitoare pentru agricultură”, a declarat marţi, 11 mai 2021, directorul executiv al Direcţiei Agricole Județene Giurgiu, Petra Ochişor, citat de Agerpres.

În urma recensământului vor fi obţinute informaţii referitoare la structura pe grupe de vârstă a fermierilor, numărul femeilor care lucrează în agricultură, situaţia fermelor familiale, ponderea agriculturii ecologice şi influenţa agriculturii asupra mediului înconjurător.

În judeţul Giurgiu vor lucra pentru colectarea datelor un număr total de 371 de recenzori de teren şi recenzori coordonatori care vor avea de adunat date din 43.463 de exploataţii ale persoanelor fizice sau juridice din judeţ cu suprafeţe mai mari de 1.500 de metri pătraţi, identificate de Direcţia Judeţeană de Statistică Giurgiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole