Derogare la GAEC 7 și GAEC 8 – Noi informații de la Ministerul Agriculturii

Fermierii români sunt tot mai aproape să primească mult doritele derogări pentru GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (condiția de a lăsa 4% din suprafața fermei teren nelucrat, pârloagă).

Potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, anunțul oficial în privința derogărilor la GAEC 7 și 8 pare a fi doar o chestiune de timp, după ce toate statele membre au agreat această soluție la cel mai recent consiliu AgriFish.

”Marea discuție interminabilă a fost legată de GAEC 7 și 8, rotația culturilor, pentru că și aici au fost zone în care se cultivă porumb irigat, fermierii și-au irigat suprafața de cultură și acum trebuie să o schimbe. Automat, fermierii au zis că mai bine renunță la subvenție, dar nu acesta este scopul.

La ultimul consiliu de miniștri, ministrul Barbu cu ministrul francez al agriculturii au avut o întâlnire și au făcut front comun, s-au aliniat și marea majoritate a statelor, astfel încât cred că o să primim derogare pentru GAEC 7 și 8. Așteptăm să vină vestea și oficial, dar pe surse, să zicem așa, vom primi această derogare și aceasta este o vest bună pentru fermierii noștri”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Măsura de prelungire a derogărilor de la condiționalităție prevăzute prin GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (păstrarea a 4% din suprafața fermei nelucrată, respectiv pârloagă) are ca scop să permită fermierilor să îşi compenseze pierderile cauzate de reducerea preţurilor la cereale şi de seceta severă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole