20 aprilie 2021 - 19:43

DEPUTATII DIN COMISIA DE MUNCA AU MARCAT INCA O ZI LIBERA IN CALENDAR – VINEREA MARE

Deputaţii din Comisia de muncă au decis, marţi, că acorde încă o zi liberă românilor, aprobând un proiect de lege care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare.

“Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE.

Raportul favorabil asupra proiectului de lege urmează să fie dezbătut şi votat în următoarea şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, for decizional.

  1. Este bine intr-un fel ,dar uitativa cum este la noi in ardeal unde santemi de mai multe nationalitati romani, maghiari etc. vinerea mare este liber acum intoata tara asai ,dar uitati acuma catolicii care sarbatoresc pastile in alta zi fata de noi si in mod normal si ei dorec sa aiba liber de vinerea mare a catolicilor asai? Acuma va intreb eu pe dv statul roman v-a acorda 2 zile de vinerea mare?Noi romani ca sa aiba si ei liber de vinerea mare trebuie sa renuntam in anul acesta la 3 zile de concediu de odihna.La noi in fabrica se acorda 15 zile de concediu in iullie ,acuma v-a mai fi inca 3 zile(vinerea mare ,pastele si rusaliile) si mai trebuie in anul acesta inca 4 zile la sfarsitul anului de sarbatori si toate astea sant deja 22 de zile si sant multi colegi care au 21 de zile de concediu .A cuma daca un angajat are o problema majora in cursul anului si are nevoie de 1-2 zile ce mai face

Comments are closed.