Depozitele regionale pentru fermieri, o PRIORITATE, spune ministrul Boloș

Depozitele regionale despre care se vorbea în 2020, la debutul discuțiilor privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), încă mai au șansa să fie transpuse în realitate. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, Comisia Europeană este deschisă la renegocierea investițiilor cuprinse în PNRR, mai ales în contextul crizelor actuale.

În acest sens, cele opt depozite regionale pentru mărfurile agroalimentare ar putea fi cuprinse din nou în proiect, ele fiind o prioritate pentru actuala guvernare, susține Boloș.

”Depozitele regionale le-am cuprins în prima versiune a Planului Național de redresare și Reziliență. Dacă ne aducem aminte, atunci erau prevăzuți 750 de milioane de euro pentru industria agroalimentară pentru a fi sprijinită și aveam și această componentă a depozitelor regionale. Vrem să găsim cea mai bună formulă pentru utilizarea împrumutului pe care în avem în PNRR, pentru că după cum știți, avem peste 14 miliarde de euro la dispoziție”, a precizat Marcel Boloș în cadrul videoconferinței Afaceri în agricultură, organizată de ziarul Bursa.

Deși există posibilitatea, ministrul proiectelor europene spune că nu poate promite că aceasta va fi și transpusă în realitate, deoarece discuțiile pe această temă sunt încă la început.

”Discuția este la început de drum cu Comisia Europeană în ceea ce privește reprioritizarea investițiilor și să punem în acest împrumut investițiile specifice în perioada de criză. Rămân depozitele regionale o prioritate la nivel național. Să vedem cum vor evolua lucrurile din perspectiva noastră și dacă mandatul coaliției de guvernare va fi cel care ne împuternicește ca să purtăm diligențele necesare pentru aceste tipuri de investiții. O mică șansă există, nu pot să îmi iau acum un angajament, pentru că nu cunosc direcțiile în care vor evolua lucrurile. Am găsit deschidere la nivelul Comisiei pentru reprioritizarea investițiilor care au fost puse la finanțare”, a mai subliniat Boloș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole