DEMONSTRATIE PUBLICA A FUNCTIONARII MAXXUM 150 CVX, UN TRACTOR CU DESIGN PERFORMANT CU SASE CILINDRII SI CVT

Un nou tractor compact cu șase cilindri de 150 CP echipat cu o transmisie variabilă continuă va fi disponibil pentru clienții Case IH din octombrie 2018, lansând noul 150c Maxxum 150 CVX cu șase cilindri, oferit alături de modelul cu patru cilindrii 145x Maxxum CVX, deja cunoscut și modele Maxxum mai mici.

Pana in prezent, gama Maxxum s-a bazat doar pe modelele cu patru cilindri, avand patru variante, concentrandu-se pe cererea de tractoare compactoare, usoare, universale. Cu toate acestea, recunoscând preferința unor clienți pentru o mașină cu șase cilindri, la limita superioară a acestei categorii, există acum o alternativă la Maxxum 145 cu 145 cp. În locul motorului FPT de 4.5 litri cu patru cilindri, noul Maxxum 150 dispune de o unitate de putere de 6,7 litri, de la aceeași companie soră Case IH. Ca și în cazul celorlalte modele Maxxum, modelul Maxxum 150 este disponibil cu semi-powershift cu patru trepte ActiveDrive 4, semi-powershift cu opt trepte ActiveDrive 8 (de la începutul anului 2019) sau cu CVXDrive CVT.

Maxxum 150 are aceeași putere de 175 de cai putere maximă cu Power Engine Management, ca Maxxum 145. Cuplul sau este apreciabil, deși este mai mare, la 740Nm (măsurată la 1.500rpm), comparativ cu 700Nm de Maxxum 145. Ca și motorul în patru tractoare Maxxum, cilindrul cu șase cilindri din grupul Maxxum 150 îndeplinește reglementările euro IV, utilizând o reducere catalitică selectivă Hi-eSCR brevetată, un sistem fără întreținere, fără recirculare a gazelor de eșapament.

În ciuda configurației diferite a motorului, Maxxum 150 păstrează același ampatament de 2.642mm și o lungime de 5.137mm, ca modele Maxxum cu patru cilindri, o altă caracteristică care poate atrage agricultorii care caută compactitate, manevrabilitate și o perturbare minimă a solului atunci când manevrează și se întorc la capăt. Maxxum 150 este de asemenea cel mai ușor și cel mai mic tractor cu asemenea configurație și putere de ieșire, iar cu o greutate neîncărcată de 5.020kg cântărește doar cu 130kg mai mult decât Maxxum 145.

Cu capacitatea de a lucra la turație sau viteză constantă și de a le schimba independent una de celălaltă, tractoarele cu transmisii variabile continue sunt deosebit de potrivite pentru echipamentele de operare, caz în care acest lucru este avantajos și înseamnă că munca poate fi menținută constant, indiferent de tipul solului sau topografia câmpului. Acolo unde transmisia Case IH CVXDrive pentru gama Maxxum diferă, este utilizarea tehnologiei ambreiajului dublu. Asta înseamnă că la momentul în care are loc schimbarea între cele două intervale mecanice ale transmisiei, aceasta se face fără întrerupere, cu fluxul de putere a tractorului neîntrerupt, de la staționare până la viteza maximă de 50 km/h și o putere de tracțiune completă, disponibilă pe întreaga gamă de viteză, critic pentru culturi sau plantații pe teren inundabil sau care, de exemplu, constă în tipuri diferite de sol.

Tractoarele Maxxum CVXDrive sunt echipate, de asemenea, cu Automated Productivity Management (APM), o altă caracteristică cu avantaje deosebite atunci când operează pe diferite soluri. Prin reducerea automată a turației motorului, atunci când detectează că este necesară o putere mai mică – de exemplu, pe o suprafață cu sol mai ușor sau atunci când cerințele privind circuitul hidraulic al unui echipament sunt reduse – acesta poate reduce semnificativ consumul de combustibil și costurile de funcționare.

Opțiuni pentru a asigura acuratețea lucrului și alinierii la intoarcerea la capătul terenului.

Ca și alte tractoare din gama Maxxum, Maxxum 150 este disponibil, echipat din fabrică, cu echipamentul necesar pentru instalarea sistemului de direcție automată AFS AccuGuide, pentru a asigura crearea de brazde paralele. Supravegheat prin ecranul terminal Case IH AFS Pro 700, sistemul poate funcționa cu un număr de semnale diferite, în funcție de nivelul de precizie necesar pass-to-pass, până la RTK, cu repetabilitatea de 2,5 cm pentru o pierdere minimă absolută a combustibil și cultură.

Atunci când se specifică noua opțiune AccuTurn Pro, operațiile sistemului AFS AccuTurn de închidere automată la sfârșitul rândului și sistemul HMC II automatizat de gestionare a fâșiilor sunt combinate, pentru a automatiza complet procesul de întoarcere a capului. Sistemul ghidează automat tractorul în următoarea trecere aleasă, pentru a ușura sarcina de lucru a operatorului și pentru a spori în continuare acuratețea, asigurându-se că acesta este plasat exact acolo unde trebuie să fie la începutul următorului ciclu.