4 decembrie 2021 - 07:04

Demonstrat stiintific: Mierea romaneasca, superioara celebrei mieri de Manuka

Mulți dintre voi probabil au auzit despre celebra miere de Manuka, recunoscută la nivel global pentru puternicele sale proprietăți antibacteriene. Ei bine, se pare că mierea produsă în Noua Zeelandă nu este, totuși, atât de specială precum o arată renumele său. Doi cercetători români au făcut analize de laborator și au comparat produsul din Manuka cu mierea românească, iar rezultatele au fost surprinzătoare.

Simona Bișboacă, inventator mondial în industria alimentară, și Ioan Bișboacă au arătat, așadar, prin teste făcute în România și confirmate în Elveția, faptul că mierea românească are un efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka. În studiu au fost folosite cele mai cunoscute bacterii: stafilococul auriu și E coli. Iar rezultatele arată că mierea românească are cele mai puternice proprietăți antibacteriene.

”Rezultatele au fost surprinzătoare, prin faptul că s-a dovedit prin testări de laborator că mierea românească și cea elvețiană au o activitate antibacteriană similară sau chiar superioară mierii de Manuka”, a declarat Simona Bișboacă pentru Digi24.

Cercetătorul este de părere că mierea de Manuka este mult prea mediatizată și că nu este corect pentru consumator să fie indus în eroare prin afirmația că are cel mai puternic efect microbian.

”Scopul a fost să demonstrăm noi, în primul rând pentru noi, că mierea românească este net superioară unei mieri aduse de peste mări și țări”, a adăugat Ioan Bișboacă.

Cei doi cecetători vor să producă un supliment alimentar pe bază de miere

De precizat faptul că un borcan de 250 de grame cu miere românească se vinde la un preț undeva în jur de 25-30 de lei. Prin comparație, celebra miere de Manuka, poate atinge prețuri ce depășesc 100 sau chiar 200 de lei borcanul.