Demisia lui Adrian Chesnoiu este sau nu o recunoaștere imediată a vinovăției?

Ministrul Agriculturii a publicat pe pagina oficială de facebook un mesaj prin care anunță că își dă demisia din funcția de ministru și se autosuspendă din PSD susținându-și în același timp nevinovăția după ce a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu.

Adrian Chesnoiu este al doilea ministru care pleacă din Guvernul Ciucă în urma unor controverse, după ce, în luna decembrie, Florin Roman a plecat din cauza suspiciunilor privind un posibil plagiat şi inadvertenţe în ceea ce priveşte diplomele sale de studii.

Adrian Chesnoiu ofițer la „Doi ș’un sfert”?

Adrian Chesnoiu a fost desemnat de PSD drept ministru al Agriculturii în cabinetul Ciucă în noiembrie, anul trecut. Încă de la investire au apărut informații care nu erau trecute în CV-ul său, că ar fi lucrat până în urmă cu zece ani ca ofițer de informații în serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cunoscut publicului sub denumirea de „Doi ș’un sfert”.

Astfel, surse din interiorul Ministerului de Interne, au precizat (conform pressone.ro) că Adrian Chesnoiu a fost ofițerul din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) care s-a ocupat de supravegherea Academiei de Poliție.

Absolvent al Academiei de Poliție, fost director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și fost viceprimar al Caracalului, deputatul PSD Adrian Chesnoiu a condus ca parlamentar Comisia de Agricultură din Camera Deputaților. Nu deține apartamente sau case, acțiuni sau părți sociale, potrivit declarației de interese. Adrian Chesnoiu are două masterate la Academia de Poliție și un curs de introducere în securitate națională, la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” – Colegiul Naţional de Apărare. A fost director de cabinet la mai mulți secretari de stat, inclusiv la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse între Femei şi Bărbaţi, pe vremea când instituția avea drept secretar general un alt polițist care lucrase la direcția de informații a Internelor și era prieten cu Chesnoiu. În regimul Dragnea a fost director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. În mai 2020 a devenit administrator public al orașului Caracal și viceprimar și apoi deputat. Anul trecut a fost desemnat de PSD drept ministru al Agriculturii în cabinetul Ciucă.

Credeți că ar fi trebuit să își dea demisia Adrian Chesnoiu înainte de a i se dovedi (ne)vinovăția?

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole