22 iunie 2021 - 19:19

Decizie ISTORICA! China interzice consumul de caini si pisici

Pentru prima oară în istorie China interzice consumul cărnii de câine. Oricât de ciudat și crud ar părea pentru noi, pentru o comunitate din țara asiatică acest tip de masă este o normalitate, peste 10 milioane de câini fiind uciși anual.

Așadar, ca urmare a pandemiei care a lovit planeta, guvernul chinez a dat semnalul că va interzice consumul de carne de câine, Ministerul Agriculturii din China publicând un draft de proiect în care este prevăzută această măsură, relatează Mediafax.

În proiect se precizează că, dat fiind „progresul civilizaţiei umane” precum şi preocuparea pentru bunăstarea animalelor şi pentru prevenirea transmiterii bolii de la animale la oameni, Ministerul Agriculturii din China a exclus câinii de la lista animalelor ce pot fi crescute pentru consumul uman.

În document, câinele este denumit un „prieten al omului”, care, la nivel internaţional nu este considerat sursă de hrană.

Recent, oraşul Shenzen a interzis în premieră consumul de carne de pisică şi de câine, o măsură ce ar putea fi extinsă şi în alte zone ale ţării.

„Este pentru prima oară când guvernul chinez stabilește că pisicile și câinii sunt animale de companie și nu destinate consumului”, a afirmat, într-un comunicat, o asociație americană. Potrivit acesteia, circa 10 milioane de câini sunt uciși anual în China pentru carnea lor.

Această decizie vine după ce în februarie s-a interzis comerțul și consumul de animale sălbatice, o practică suspectată de propagarea noului coronavirus.

Comerțul cu animale sălbatice a fost de asemenea interzis în China în timpul crizei SARS din 2002-2003, un coronavirus a cărui transmisie a fost legată de consumul de animale sălbatice. Dar acest comerț a fost reluat rapid.

Redactor: Cristina Ciobanu

Comments are closed.