19 octombrie 2021 - 11:57

Decizie istorică în ceea ce privește practica „mărunțirii” puilor

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, potrivit unui act normativ aprobat de Guvernul federal german, se va interzice uciderea în masă a puilor de sex masculin. Această este o premieră atunci când vine vorba de un stat care interzice prin lege uciderea puilor de sex masculin.

Uciderea în masă după naştere a puilor masculi va fi interzisă în Germania de la începutul anului viitor, a anunţat joi Bundestag. Guvernul federal a adoptat o lege care interzice metoda tradiţională de creştere a puilor, o practică aspru criticată ca fiind lipsită de etică, scriu cei de la DW.

Exploatațiile pentru creșterea puilor de pe întreg mapamondul sacrifică milioane de pui masculi în mod tradiţional, la scurt timp după eclozare. Și asta fiindcă aceştia nu pot produce ouă şi nu sunt potriviţi pentru producţia de carne, ceea ce înseamnă că creşterea lor nu este viabilă din punct de vedere economic.

Ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner, care a fost printre iniţiatorii proiectul de lege, a declarat că nu consideră că uciderea puilor după eclozare „este acceptabilă din punct de vedere etic”.

ÎN 2019, Curtea administrativă federală din Germania a decis că preocupările privind bunăstarea animalelor depăşesc interesele economice ale fermierilor şi a declarat că practica va mai fi permisă doar pentru o perioadă de tranziţie.

Fermierilor germani li se va cere acum să folosească tehnologia pentru a împiedica puii să se nască în primul rând, identificând sexul animalului înainte ca acesta să iasă.

Într-o fază ulterioară a tranziţiei, care va intra în vigoare în 2024, vor fi permise numai metodele utilizate mult mai devreme în procesul de incubaţie, cu scopul de a se asigura că embrionii nu simt dureri. Bundestag-ul a declarat că doreşte să acorde industriei avicole timp să se adapteze la noua situaţie juridică.

Doar în Germania, aproximativ 45 de milioane de pui de sex masculin sunt ucişi în fiecare an într-o practică pe care susţinătorii bunăstării animalelor o numesc „mărunţirea puilor”.