17 ianuarie 2022 - 10:55

Decizie fără precedent! Protejarea animalelor devine o prioritate în Europa

Statele europene se întrec în măsuri pentru protejarea animalelor! După ce legea britanică a stabilit că animalele sunt recunoscute drept ființe cu drepturi și cuprinde o serie de norme prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, și Estonia a luat o decizie fără precedent. Parlamentarii au votat în favoarea unei legi prin care sunt interzise fermele care cresc animale pentru blănuri.

Cincizeci şi cinci de parlamentari estonieni au votat amendamentul care prevede interzicerea reproducţiei şi sacrificării animalelor care sunt crescute exclusiv pentru blănurile lor, în timp ce 19 parlamentari s-au pronunţat împotrivă.

Activiştii pentru drepturile animalelor au salutat această decizie, pe care o consideră „o victorie istorică”. Mulţi dintre ei au criticat în repetate rânduri condiţiile în care trăiesc animalele din astfel de ferme.

„Milităm pentru acest lucru de mulţi ani şi suntem foarte bucuroşi că Estonia a devenit primul stat baltic care interzice fermele de animale crescute pentru blănuri”, a declarat Annaliisa Post, o reprezentantă a organizaţiei pentru bunăstarea animalelor Loomus, potrivit Agerpres.

Discuţiile despre o astfel de interdicţie au început în Estonia încă din anul 2009, însă două proiecte de lege nu au întrunit voturile necesare, în 2017, respectiv în 2019. Acum, legea pentru protejarea animalelor crescut pentru blana lor va intra în vigoare.