DEBITUL DUNĂRII VA ÎNREGISTRA O SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ

Debitul fluviului Dunărea va înregistra o scădere semnificativă în următoarea săptămână, până la valoarea de 2.900 mc/s, cu 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august, reiese din prognoza de specialitate, publicată joi de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform specialiștilor, în intervalul 24-31 august, în aval de Porțile de Fier debitele vor fi, mai întâi, în creștere pe sectorul Gruia — Tr. Măgurele, relativ staționare pe sectorul Zimnicea — Giurgiu și în scădere pe sectorul Oltenița — Tulcea, iar ulterior, în a doua parte a perioadei analizate, în scădere pe tot sectorul.

La nivel general, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere în prima parte a intervalului, până la valoarea de 3.300 mc/s, după care va scădea până spre 2.900 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

În ceea ce privește prognoza pe râuri, valabilă pentru perioada 25-31 august, INHGA precizează că, în prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, cu excepția unor râuri din nordul și centrul țării, unde vor fi în scădere ușoară.

În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în scădere ușoară, iar în ultimele două zile sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul, din cauza precipitațiilor prognozate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult