DE ZIUA COSTUMULUI POPULAR, BISTRIȚENII VOR SĂ INTRE ÎN CARTEA RECORDURILOR

Bistrițenii se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor cu ocazia Zilei Costumului Popular, în data de 14 mai 2017, la Năsăud, cu cel mai mare număr de participanți îmbrăcați în costum popular într-un singur loc, în același timp.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Evenimentul este unul istoric şi va pune în valoare tradiţia portului popular românesc, unic în lume, păstrat încă şi purtat cu mândrie în Ţara Năsăudului, patria costumului popular.

„Suntem convinși că doar dacă vă avem alături, demersul nostru va avea succesul scontat! Preconizăm participarea a peste 10.000 de persoane. Maialul elevilor năsăudeni, manifestare culturală cu tradiție de peste 145 de ani, aduce cu certitudine plus valoare acestui important eveniment”, spun organizatorii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

PROGRAM
11:00 – 12:00 *Constituirea coloanei de participanți în fața Casei de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud.
12:00 – 12:30 *Parada costumului popular pe traseul: Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud – Stadionul orașului Năsăud.
12:30 – 13:00 *Aranjarea participanților pe Stadion.
13:00 – 13:15 *Cuvânt de deschidere oficialități și reprezentant Cartea Recordurilor.
13:15 – 14:00 *Roata de la Runcu Salvei *Jocuri populare din diferite zone etnofolclorice ale României *Joc în perechi de pe valea Someșului – Coordonator: Marin Barbu.
14:00 – 15:00 *Decernare diplome pentru elevii școlilor năsăudene, premiați la olimpiade și concursuri școlare – Etapa națională *Spectacolul elevilor năsăudeni.
15:00 – 18:00 *Prezentare “Produs în Bistrița-Năsăud”
* Ateliere dansuri tradiționale din diferite zone folclorice ale României* – Coordonator: Marin Barbu.
11:00 – 18:00 *Expoziție cu vânzare de produse tradiționale *Produs în Bistrița-Năsăud*

Participarea este deschisă tuturor celor care simt românește și, în același timp, sunt dispuși să respecte următoarele reguli, care condiționează intrarea în Cartea Recordurilor:

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017


– să poarte cu mândrie și veselie costumul popular – TINUTĂ OBLIGATORIE;
– să aibă asupra lor trăistuța ca accesoriu pentru articole de uz personal (telefoane, portmonee, alte obiecte mici etc.); nu-și au locul, la acest eveniment, pungile de plastic sau alt fel de genți;
– să respecte cu strictețe programul evenimentului;
– orice participant, odată intrat în alai sau în roată nu va putea părăsi evenimentul decât în caz de forță majoră;
– începând cu ora 12:30, ora intrării pe stadion, începe numărătoarea participanților; din acest moment, niciun participant nu va putea părăsi locul în rând sau incinta stadionului până, cel mai devreme, la ora 14:00;
– însoțitorii minorilor participanți, precum și meșteșugarii prezenți la Târgul ”Produs în Bistrița-Năsăud” vor respecta regulile de mai sus;
– reprezentanții massmedia vor purta ie sau costum popular complet.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole