De ce se tem belgienii de culegătorii români

Belgia a cerut autorităților din România să ia anumite măsuri în privința românilor care vor merge la cules de legume și fructe în acastă țară.

Autoritățile belgiene se tem că aceștia ar putea crește numărul infectărilor în zonele în care vor lucra, motiv pentru care au transmis un mesaj autorităților române să îi informeze pe acești cetățeni care sunt măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte, a declarat joi ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Rugăminte pentru autoritățile din Bacău, Botoșani, Suceava și Neamț. În 15 decembrie ați primit o radiograma, un mesaj privind cetățenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume și fructe cultivate în sere care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia. Autoritățile belgiene consideră că acești cetățeni români, nevaccinați în cea mai mare parte probabil, vor intra în contact direct cu populația din zonă, ceea ce ar avea ca efect creșterea răspândirii virusului. Ne-au cerut să realizăm o campanie de informare, vorbim de măsuri sanitare pe care să le respecte în Belgia și recomandarea de vaccinare având ca grup țintă acești cetățeni. Să raportați ce ați făcut din 15 decembrie pe această solicitare”, a transmis Lucian Bode, într-o videoconferință cu prefecții, conform digi.24.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole