De ce să îți înființezi o afacere cu fructe și legume deshidratate
Inspirată de gustările naturale din copilărie, Trofin Ramona a decis să transforme pasiunea într-o afacere de succes, oferind clienților diverse fructe și legume deshidratate, fără conservanți sau aditivi.
Totul a început din dragostea pentru gusturile autentice și dorința de a promova un stil de viață sănătos.
Această miniafacere, înființată în 2022, produce și comercializează chipsuri de fructe precum mere, pere, piersici, prune și multe altele, oferind o alternativă sănătoasă la gustările tradiționale. Procesul de deshidratare presupune eliminarea apei din fructe și legume, păstrând totuși nutrienții esențiali, enzimele și fibrele. În acest fel, clienții pot să se bucure de gustări naturale oricând și oriunde.
„Am crescut cu dulciuri și gustări din fructe și legume uscate de bunica mea, și am vrut să ofer și altora această experiență” spune Trofin Ramona. În plus, și-a propus să ofere nu doar o gamă variată de fructe deshidratate, ci și mixuri de legume pentru supe și tocănițe, asigurând astfel o alternativă sănătoasă pentru orice moment al zilei.
Deschiderea unei afaceri cu fructe deshidratate poate fi provocatoare, dar pentru cei pasionați și dedicați, este și o oportunitate pentru o alimentație mai sănătoasă.
„În ceea ce privește calitatea legumelor și fructelor deshidratate, este important să acordăm o atenție deosebită ambalajului și depozitării acestora. Dacă sunt expuse la umiditate și temperaturi fluctuante, acestea se pot degrada și pot dezvolta mucegai și ciuperci, ceea ce poate afecta gustul și valoarea lor nutritivă. Pentru a preveni acest lucru, păstrăm legumele și fructele deshidratate în ambalaje închise ermetic și impermeabile, ferite de razele soarelui și de umiditate“, detaliază producătorul.
Fructele și legumele deshidratate au o durată de viață de aproximativ un an, dar aceasta poate fi prelungită până la doi sau chiar trei ani, în funcție de modul în care sunt depozitate și ambalate. Pentru a le menține proaspete o perioadă mai lungă, producătorul le depozitează în ambalaje ermetice, ferite de lumină și umiditate.
Prețul acestora sunt accesibile și încep de la 10 lei.