De ce pomii fructiferi se plantează toamna

pom-tanarDeşi se spune că pomii fructiferi pot fi plantaţi în orice sezon, specialiştii recomandă toamna pentru înfiinţarea de livezi. 
Practic, perioada ideală de plantare, este 15 octombrie-15 decembrie, când pomii tineri se pot adapta mai bine temperaturilor şi nu au de rezistat unor şocuri termice. Trecerea de la anotimpul rece la cel cald se face treptat, aşa că un pom plantat toamna are mai multe şanse de a rezista.
De asemenea, umiditatea din sol este ideală toamna, aşa că pomii sădiţi în acest sezon nu vor trebui să fie udaţi, ca cei de primăvara.
Perioada lungă de vegetaţie din acest sezon permite rădăcinilor să se dezvolte mai bine şi să fie mai viguroase, ceea ce,potrivit specialiştilor, face ca pomii plantaţi toamna să aibă, în final,câteva luni avans în dezvoltare decât cei plantaţi primăvara, după aceeaşi perioadă de timp.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole