De ce este recomandat să pui oțet în apa puilor și a găinilor

Dacă nu știați deja, oțetul de mere reprezintă o soluție excelentă pentru îngrijirea găinilor și a puilor din curtea ta, oferind numeroase beneficii pentru sănătatea lor. Este important, însă, să folosești otet de mere de calitate și să respecți dozele adecvate pentru a evita eventualele probleme.

Oțetul de mere acționează ca un antibiotic natural și furnizează o varietate de vitamine și minerale esențiale, contribuind la întărirea sistemului imunitar al păsărilor.

Adăugarea otetului de mere în apa găinilor poate accelera creșterea puilor de carne și poate stimula creșterea lor într-un interval de timp mai scurt. Totuși, este important să nu exagerați cu cantitatea, deoarece o supradozare poate duce la iritații sau arsuri la nivelul gâtului și stomacului păsărilor.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale otetului de mere este recomandat să urmați o rețetă specifică pentru diluția acestuia în apa de băut a găinilor. 

Specialiștii spun că nu este necesar de mai mult de 2% oțet în raport cu cantitatea de apă. Deci nu va trebui să folosești mai mult de 20 ml de oțet de mere la un litru de apă, iar asta în condițile în care găinile sunt stresate. Totodată este important să știți că apa cu oțet trebuie neapărat pusă într-un vas de ceramică și e de ajuns să folosești 10 ml de oțet la un litru de apă, timp de 3-5 zile în fiecare lună.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole