De ce a renunțat un fermier la subvenții în valoare de peste 50.000 EURO

Condițiile din ce în ce mai dure impuse de Uniunea Europeană fermierilor care vor să beneficieze de subvenții îi îndeamnă pe unii dintre aceștia să recurgă la măsuri radicale. Sătul de condițiile draconice, un fermier a ales să renunțe la peste 50.000 de euro, bani pe care i-ar fi încasat din subvenții, în schimbul libertății de a face ce vrea în ferma sa.

Potrivit unei publicații din Germania, un fermier bavarez, Martin Gleichmann pe numele său, a ales să nu mai depună cererea de plată pentru subvențiile de anul acesta, în valoare de 58.000 de euro. Acesta are o fermă ecologică și este nemulțumit de condițiile care trebuie îndeplinite pentru plățile directe.

Una dintre marile nemulțumiri ale fermierului german este legată de condiția de a acoperi terenurile cu culturi covor pe toată perioada iernii și termenul de incorporare abia după data de 15 februarie. Acesta susține că data este mult prea târzie pentru ferma sa, ceea ce duce la o creștere a numărului de buruieni, la mai multe treceri necesare pentru lucrarea pământului, fapte care au un efect negativ asupra culturilor.

Mai mult, calendarul impus de UE pentru fertilizarea culturilor îl împiedică pe fermier să implementeze tehnologia de cultură dorită, astfel că îngrășământul organic pe care îl aplică nu poate avea efectul optim.

Astfel, agricultorul consideră că libertatea pe care o câștigă dacă nu mai depune cerere de plată pentru subvenții este mai importantă decât cei 58.000 de euro pe care i-ar fi primit în caz contrar.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole