De AZI, o nouă piață pentru exportul grâului românesc!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a deschis, începând de astăzi, o nouă piaţă pentru exportul grâului românesc.

Astfel, printr-un mesaj un mesaj al ministrului Agriculturii de Jakarta transmis preşedintelui ANSVSA, Alexandru Bociu, prin intermediul Ambasadei Republicii Indonezia, se confirmă că România poate demara exportul grâului către Republica Indonezia, se arată într-un comunicat al autorității sanitar-veterinare remis, joi, redacției AgroTV.

Conform comunicatului, certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplineşte criteriile de selecţie ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziţiei boabelor de grâu.

„Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborarea între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întăreşte legătura dintre cele două ţări şi promovează principiile comerţului international. Apreciem foarte mult eforturile pe care Guvernul României şi ANSVSA le întreprind pentru a asigura calitatea şi siguranţa produselor agricole exportate către Republica Indonezia”, se menţionează în mesajul primit de la ambasadorul Indoneziei la Bucureşti, Meidyatama Suryodiningrat.

În data de 9 octombrie, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, şi vicepreşedintele Ioan Oleleu au avut o întâlnire cu ambasadorul Indoneziei la Bucureşti, care a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne de înaltă calitate din România.

„Suntem convinşi că această colaborare va aduce beneficii atât pentru producătorii noştri de grâne, cât şi pentru economia României în ansamblu. Vom lucra strâns cu autorităţile indoneziene pentru a facilita acest schimb comercial şi pentru a asigura că produsele noastre ajung în condiţii optime pe piaţa indoneziană”, a afirmat cu acel prilej, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole