Date oficiale privind piața de carne de producție internă

Institutului Naţional de Statistică (INS) a publicat miercuri o adevărată radiografie a momentului privind piața de carne de producție internă.

În ceea ce privește bovinele, potrivit datelor INS, în septembrie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 4,3%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,2%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna august a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 2,5%.

Și la porcine, s-au sacrificat cu 2,1% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 5,3% în septembrie 2022 faţă de anul trecut. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 2,1%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,6%.

De asemnea, la ovine şi caprine, în septembrie 2022 s-a înregistrat o scădere cu 12,6% faţă de septembrie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 15,5% mai mică. Comparativ cu luna august 2022, sacrificările au crescut cu 2,9%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 2,2%.

Potrivit datelor INS, doar la păsări s-a înregistrat o creștere a sacrificărilor cu 4,7%, în septembrie 2022 faţă de anul trecut, precum și o creștere a greutății în carcasă cu 4,4%. În schimb, raportat la luna precedentă, sacrificările la păsări au scăzut cu 5,9%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 2,2%.

- Publicitate -

Din datele INS, greutatea medie în carcasă consemnată în luna august 2022 a fost de 165,5 kilograme la bovine, 84,9 kilograme la porcine, 13,9 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole