Daniel Constantin (ex-MADR): În agricultură, cuvântul-cheie este competitivitate

constantin_pFostul ministru al Agriculturii,Daniel Constantin, a făcut o serie de declaraţii despre starea actuală aagriculturii româneşti.
El a subliniat că:
„În agricultură, cred că trebuie să avem un cuvânt-cheie pe care îl are programul nostru de guvernare: competitivitate. Am constatat ca și în alte domenii de activitate, că în zona de agricultură producția a crescut în ultima perioadă, ceea ce cred că trebuie să fie o prioritate în momentul de față pentru orice ministru, pentru orice fel de guvernare, este zona de organizare. Din acest punct de vedere, cred că sunt foarte multe lucruri de făcut, pornind de la aplicarea Legii cooperativelor, lege care a fost modificată și promulgată chiar de președinte în acest an. Asta nu înseamnă că pe zona de producție nu mai sunt lucruri de făcut. Cred că trebuie să ne preocupăm în continuare de existența fondurilor europene, de atragerea mai bună a acestora și în egală măsură de aplicarea Legii irigațiilor. A fost unul din subiectele care s-a discutat în ședința de astăzi și m-am bucurat foarte tare că nu e doar o abordare declarativă. Majoritatea celor prezenți, fie că sunt în agricultură, fie că sunt în industria alimentară, au scos în evidență necesitatea de a avea cât mai rapid un sistem de irigații funcțional”
Fostul ministru  nu a pierdut ocazia să critice atitudinea pe care actuala Guvernare o are faţă de sistemul de irigaţii, pentru care el,în perioada în care conducea ministerul, s-a luptat atât de mult:
„Există legislație în momentul de față, există fonduri alocate în PNDR-ul 2014 — 2020, de 435 de milioane de euro pentru infrastructura secundară. Pentru infrastructura principală, în legislație, din păcate nu avem fonduri pentru că nu au fost alocate.
Ele sunt cuprinse în Legea irigațiilor, numai că din păcate guvernul nu a considerat că este o prioritate”
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole