Daniel Constantin (ex-MADR): Ghidurile sunt identice în proporție de 99% cu cele de anul trecut

constantin_crameDupă deschiderea oficială a noii sesiuni de depunere de proiecte pe noul PNDR, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a reacționat dur și a criticat actuala guvernare printr-un mesaj oficial în care se spu următoarele:
„Ca fost ministru al Agriculturii mi se pare inadmisibilă această întârziere, ceea ce mă face să constat, cu regret, ca tehnocrații Guvernului Cioloș sunt doar niște birocrați care s-au încurcat în cifre și în acte.
Vă propun, atașat, o scurtă analiză comparativă pe aceste măsuri din PNDR 2014-2020, precum și modul în care au fost gestionate în 2015 și dezastrul din 2016.
Fiind un guvern de tehnocrați, care nu răspunde în fața electoratului, deci nici în fața celor pentru care ar trebui să lucreze, evident că nu le pasă de consecințele asupra agriculturii și asupra economiei în general.
Observ ca ghidurile sunt identice în proporție de 99% cu cele de anul trecut, deci nu exista niciun motiv pentru aceasta întârziere !!!
Mai mult ! Este inadmisibil ca atunci când ai avut 13 măsuri funcționale, cu sesiuni de depunere în 2015, să relansezi doar trei dintre acestea, plus două submăsuri noi și cu o astfel de întârziere.
În aceste condiții, mă văd obligat să spun ca măsurile Guvernului tehnocrat anunță un dezastru în agricultura românească.
Ghidurile consultative publicate pentru măsurile care se vor lansa conțin doar mici modificări stabilite încă din noiembrie 2015, care reprezintă reglaje fine în procedurile de lucru. Nu exista simplificări suplimentare sau alte debirocratizări față de sesiunile din 2015. De asemenea, simplificările anunțate de minister la începutul anului erau în procent de 100% în vigoare și în timpul sesiunilor din 2015Ț.
El a mai declarat că „nu exist[ nicio explicație logică sau obiectivă nici pentru anularea Comitetului de Monitorizare care fusese stabilit în 10 decembrie 2015 pentru sesiunile anului 2016 și nici pentru amânarea lansării acestor sesiuni, care era stabilită pentru 15 ianuarie 2016.
De asemenea, sesiunile anului 2016 se vor lansa fără să se realizeze întâlnirea Comitetului de Monitorizare, membrii acestuia fiind consultați doar pe e-mail, după o întârziere de mai mult de patru luni, iar versiunile aprobate ale Ghidurilor Solicitantului nu au fost publicate până la lansarea sesiunilor, deși în mod normal acestea erau afișate și cunoscute de beneficiari cu cel puțin 15 zile înainte de lansarea sesiunilor, pentru a se asigura transparența și comunicarea publică.
Este doar un exemplu de problema din cauza căreia suferă astăzi fermierii și agricultura, dar cu siguranță nu este singurul ! Le voi explica pe toate în perioada următoare”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole