Daniel Buda, P.E.:Produsele românești trebuie apărate cu orice preț, chiar și cu riscul unei proceduri de infrigement.

buda_FBEuroparlamentarul Daniel Buda a afirmat pe că produsele românești trebuie apărate cu orice preț, chiar și cu riscul unei proceduri de infrigement.
„Cu toții sunteți, cred, la curent cu zbaterile și dezbaterile din spațiul public legate de vânzarea produsele românești de către supermarketuri, care trebuie să asigure o pondere de 51% a produselor din lanțul scurt. Comisia Europeană a atenționat România în cadrul unei proceduri prealabile celei de infrigement, apreciind că această lege ar bloca comerțul intracomunitar. În mod cert, Comisia greșește deoarece prezența produselor europene este mai departe asigurată. Niciun articol din lege nu interzice acest lucru. Dincolo de asta, m-aș fi bucurat dacă Comisia ar fi indicat în cuprinsul documentelor trimise în România ne-ar fi vorbit despre reciprocitatea de care ar fi beneficiat producătorii români comparativ cu cei străini. M-ar fi bucurat o analiză a Comisiei în care să ne arate câte produse românești sunt vândute în supermarketurile din străinătate.
Știu că ar fi fost greu deoarece produsele românești sunt aproape inexistente pe rafturile supermarketurilor din alte țări”, a precizat el.

Tocmai de aceea, el nu crede  că cineva își va putea permite să blocheze aplicarea acestei legi în România care constituie și așa doar un paleativ pentru dificultățile majore în care se află fermierii români.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole