Daniel Buda (P.E): Fermierii trebuie să aibă încredere în aceste procese de cercetare

daniel_budaUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a organizat un eveniment care are ca scop micşorarea distanţei dintre fermieri şi cercetători şi încurajarea celor dintâi de a apela la ştiinţă pentru rezolvarea unor probleme specifice muncii lor.
La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene, care au explicat că în acest exerciţiu bugetar multianual au fost prevăzute sume mari de bani pentru dezvoltarea proiectelor inovative care oferă soluţii pentru problemele din agricultură.
„Sunt foarte mulţi bani europeni, câteva zeci de milioane de euro care sunt puse la dispoziţia statelor membre şi evident şi a României ca să fie folosiţi pentru cercetare şi inovare şi pentru transferul acestora în practică. (…) Este important că România are la dispoziţie aceste fonduri europene şi fermierii trebuie să aibă încredere în aceste procese de cercetare şi de inovare pentru că nu putem să avem o agricultură sustenabilă, performantă şi competitivă fără să ai o cercetare şi o inovare în domeniu”, a declarat presei europarlamentarul Daniel Buda, care a participat luni la acest eveniment.
Acesta a insistat pe importanţa rolului inovării în susţinerea unei agriculturi competitive, care ar asigura plăţi corecte pentru agricultori şi o hrană de calitate la preţuri accesibile pentru consumatori, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole