27 octombrie 2021 - 09:17

Daniel Buda (P.E.): Comisia Europeană sprijină sectorul apicol din România cu peste 3,6 milioane de euro pe an

buda_FBEuroparlamentarul Daniel Buda a anunţat că Uniunea Europeană alocă României un buget de 3,6 milioane de euro pe an pentru un sector din agricultură care a avut grave pierderi în acest an. Este vorba despre sectorul apicol, unde producția de miere a scăzut cu 50%. 

El a declarat că, în perioada 2017-2019, Comisia Europeană sprijină sectorul apicol din România cu peste 3,6 milioane de euro pe an.

„Apicultorii români se confruntă cu o situație alarmantă, fiind în pericol de faliment. În contextul unei producții de miere extrem de scăzute și cu o cerere mică de pe piața externă, apicultorii au nevoie de soluții imediate pentr
u a salva acest sector”, a spus Buda

„Într-o corespondenţă purtată de mine cu Comisia Europeană pe acest subiect, Comisarul European pe Agricultură, domnul Phil Hogan m-a informat că în 7 iulie 2016 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2016/1102 a Comisiei de aprobare a programelor naționale apicole. Bugetul UE alocat României pentru programul apicol, pentru perioada 2017-2019, este de aproximativ 3,6 milioane euro pe an.”, a adăugat el.