Daniel Buda (P.E.): Comisia Europeană sprijină sectorul apicol din România cu peste 3,6 milioane de euro pe an

buda_FBEuroparlamentarul Daniel Buda a anunţat că Uniunea Europeană alocă României un buget de 3,6 milioane de euro pe an pentru un sector din agricultură care a avut grave pierderi în acest an. Este vorba despre sectorul apicol, unde producția de miere a scăzut cu 50%. 
El a declarat că, în perioada 2017-2019, Comisia Europeană sprijină sectorul apicol din România cu peste 3,6 milioane de euro pe an.
„Apicultorii români se confruntă cu o situație alarmantă, fiind în pericol de faliment. În contextul unei producții de miere extrem de scăzute și cu o cerere mică de pe piața externă, apicultorii au nevoie de soluții imediate pentr
u a salva acest sector”, a spus Buda
„Într-o corespondenţă purtată de mine cu Comisia Europeană pe acest subiect, Comisarul European pe Agricultură, domnul Phil Hogan m-a informat că în 7 iulie 2016 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2016/1102 a Comisiei de aprobare a programelor naționale apicole. Bugetul UE alocat României pentru programul apicol, pentru perioada 2017-2019, este de aproximativ 3,6 milioane euro pe an.”, a adăugat el.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole