Daniel Buda (P.E.): Astăzi se produce 1 kg de carne cu 1,25 Euro și se vinde cu 0,78 Euro

porci_rasaCriza care afectează sectorul creșterii porcilor În cadrul Parlamentului European a fost dezbătută la nivel european. În cadrul intervenției, am subliniat următoarele:

În cadrul dezbaterilor europarlamentarul Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură, a declarat: „Agricultura la nivel european trece prin momente extrem de dificile, generate de embargoul impus de Federația Rusă, dar și de imposibilitatea găsirii de noi piețe. Sectorul creșterii porcinelor este extrem de afectat. Astăzi se produce 1 kg de carne cu 1,25 Euro și se vinde cu 0,78 Euro. Această situație este intolerabilă, în condițiile în care prețul cărnii la raft nu a suferit modificări corelative întrebându-ne, nu doar în mod retoric, pentru cine muncesc fermierii? Cu siguranță nu pentru consumatori.
Recentele măsuri luate de Comisie pentru sprijinirea acestui sector, și anume depozitarea privată, chiar dacă este superioară schemelor anterioare, nu este suficientă pentru a stabiliza prețurile și pentru a ajuta crescătorii de porci.
Mai mult, în unele state membre, această schemă s-a dovedit a fi ineficientă, fie că vorbim de Franța sau România, dat fiind faptul că pur și simplu nu există suficiente spații pentru depozitarea privată. Comisia ar trebui să identifice noi mecanisme de sprijin a acestui sector și să se asigure că banii alocați ajung într-adevăr acolo unde trebuie. De asemenea, solicit Comisiei Europene să își reconsidere poziția față de porcul românesc, crescut într-un teritoriu liber de pestă porcină clasică de aproape 8 ani și să permită comerțul liber cu aceștia în spațiul european.
Este inadmisibil ca România să își fi îndeplinit toate obligațiile sanitar-veterinare, iar funcționarii din cadrul Comisiei Europene să nu își facă timp să analizeze această situație și să o deblocheze.’

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole