Daniel Buda anunță de la Bruxelles o BOMBĂ CU CEAS PENTRU FERMIERI!

O adevărată bombă cu ceas „armată” la Bruxelles este pe cale să spulbere majoritatea fermelor de familie din sectorul zootehnic, avertizează Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Daniel Buda a criticat vehement propunerea Comisiei europene de modificare a Directivei privind emisiile industriale (DEI), prin care fermele cu un stoc de animale cu un prag de cel puțin 150 UVM (Unitate Vită Mare) vor fi acoperite de dispozițiile DEI, indiferent de tehnologia de creștere utilizată.

Astfel, punerea în practică a Directivei va face ca multe exploatații agricole familiale să fie supuse aceluiași regim ca alte instalații industriale mari, cum ar fi producția de ciment sau oțel.

„Fără discuție protejarea mediului înconjurator este esențială pentru noi toți! Sectorul agricol este parte integrantă în aceste eforturi și se află în prima linie a acestei bătălii care nu poate fi pierdută! În același timp însă, nu cred că sectorului agricol i se pot pune sarcini suplimentare atât administrative, cât și financiare. Cei care fac diverse propuneri sau modificări de acte juridice europene, fie regulamente, fie directive, par uneori desprinși de realitate!”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook, luni, după ședința Comisiei AGRI în care a fost dezbătută modificarea DEI.

„Propunerea de modificare a acestei directive este una împotriva fermierilor și a politicilor UE. Prin Politica Agricolă Comună nu facem altceva, decât să stimulăm dezvoltarea fermelor de familie, iar această propunere din partea Comisiei vine practic și le distruge”, a precizat Daniel Buda.

- Publicitate -

Vicepreședintele Comisiei AGRI a mai transmis că Parlamentul European își dorește să sprijine și să stimuleze „întreg sectorul agricol și zootehnic, astfel încât pe termen lung să poată fi regăsite pe piață, iar în acest mod să se consolideze lanțul de aprovizionare”. Pentru aceasta însă „este esențial să se identifice soluțiile potrivite, care să aibă în vedere facilitarea activităților fermierilor”, iar ”Comisia trebuie să se ghideze după problemele ancorate din teritoriu”, a mai spus Daniel Buda.

De altfel, o poziție similară a avut-o și ministrul Agriculturii, Petre Daea, care, la Consiliul Agrifish de la sfârșitul lunii septembrie, a arătat că România nu este de acord cu o reducere atât de drastică a pragului de animale din ferme, având în vedere că, în țara noastră, încărcătura de animale pe unitate de suprafață este sub media europeană și, prin urmare, emisiile sunt scăzute.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole