Daniel Botanoiu: Sectorul pescaresc trebuie finantat de urgenta!

În data de 31.10.2019, DGP – AMPOPAM a organizat in cadrul INDAGRA 2019 o conferinta în vederea promovării oportunităților de finanțare oferite prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

La acest eveniment au participat Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu, Secretarul de Stat Maricel Floricel Dima, directorul general adjunct DGP AM POPAM, Bogdan Dumitrescu, presedintele ANPA, Nicolae Dimulescu, directorul general al FNGCIMM, Gheorghe Lapadat, expertii DGP AM POPAM, precum și reprezentanți ai Federației Zonelor de Pescuit, ai Federatiei Grupurilor Locale de Pescuit, ai FLAG-urilor, ai producatorilor si procesatorilor din domeniu și ai potențialilor beneficiari.

Subiectele abordate au vizat potențialul sectorului în vederea creșterii producției autohtone de pește pentru consumatorii din România, prezentarea stadiului implementării POPAM 2014-2020, proiecte de succes finanțate prin intermediul Strategiilor de Dezvoltare Locala ale FLAG-urilor, cum ar fi proiectul FLAG Dolj – Drona cu senzori care facilitează elaborarea documentațiilor tehnice prin scanarea eficientă a obiectivelor de interes din zonele pescărești și de acvacultură, precum și un proiect al FLAG Galați ”Fish Robo Friend – Robotică educațională”.

In deschiderea eveimentului, Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botanoiu a subliniat importanta nevoii de finantare in sectorul pescaresc si a precizat ca un element foarte important il reprezinta stabilirea resurselor financiare pentru elaborarea masurilor si a instrumentelor necesare sustinerii acestui domeniu.Cu aceasta ocazie, secretarul de stat Botanoiu a felicitat echipa DGP – AM POPAM pentru eforturile depuse in perioada detinerii presedintieiConsiliului UE, concretizate cu inchiderea a sapte dosare in domeniul pescuitului.
La rândul său, Secretarul de Stat Maricel Floricel Dima a transmis un mesaj de sustinere a sectorului si a atras atentia asupra importanței acordate resurselor acvactice vii, care trebuie mai bine exploatate in viitor. In interventia sa, Președintele ANPA, Nicolae Dimulescu a precizat ca este pentru prima data dupa o lunga perioada de timp in care sunt alocate fonduri pentru cercetarea piscicola.
În încheierea Conferinței, directorul general adjunct Bogdan Dumitrecsu a asigurat beneficiarii/potentialii beneficiari ai POPAM de toata sustinerea si obiectivitatea pentru dezvoltarea sectorului de pescuit si acvacultura din Romania, iar participantii au avut ocazia de a interactiona intre ei in cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole