DÂNGENI A AJUNS DIN “COMUNA LENESILOR”, CUM ERA SUPRANUMITA, SA FIE ACUM UN EXEMPLU

Autoritatile   localitatii Dângeni – judetul   Botoşani   – au fost contactate   de două firme care vor să angajeze personal. In comuna respectivă există aproape 100 de sateni   care muncesc la companii din municipiul Botoşani.

 „Ne este solicitat sprijinul in vederea angajării a 70 de persoane calificate şi necalificate, care ar urma să lucreze în domeniile de construcţii şi textile.   Angajaţii urmează să lucreze atât în comuna  Dângeni   sau in satele invecinate cât şi în municipiul Botoşani.  Noi v-am dat informatia poate ii este cuiva de folos… unui vecin, unui consatean aflat in cautarea unui loc de munca.  Pentru detaliicontactaţi compartimentul de proiecte din cadrul Primăriei Dângeni” spune primarul localitatii.

La  Dângeni – în Botoșani – erau acum 3 ani – aproape 400 de persoane care trăiau de pe urma ajutorelor sociale deşi erau bune de muncă. Cum numărul lor continuă să crească, primarul a căutat soluţii ca să oprească fenomenul. A angajat la primărie un psiholog şi, împreună cu asistentul social, a căutat locuri de muncă. Iar cine a refuzat să lucreze a pierdut ajutorul. Aşa s-a ajuns că, de la “comună leneşilor”, cum era supranumită localitatea, zona să fie acum un exemplu.