Dan Barna (MFE): Procedurile pentru accesarea fondurilor europene sunt din ce în ce mai stufoase

fonduri europeneProcedurile emise de Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor europene sunt din ce în ce mai stufoase de la un interval de finanțare la altul, deși beneficiarii se așteaptă la simplificarea lor, a declarat, joi, Ilie Dan Barna, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.
„Simplificarea pe noul interval de finanțare 2014-2020, pe care toată lumea și-o dorește, (…) este o himeră. Fiecare nou interval de finanțare a venit dinspre Comisie cu proceduri birocratice mult mai complexe și mai consistente”, a spus secretarul de stat, prezent la conferința „Absorbția finanțărilor europene — șansă de modernizare pentru România”, organizată de ziarul Bursa,
El a arătat că, în intervalul de finanțare actual, 2014-2020, procedurile sunt mult mai stufoase decât au fost în intervalul anterior, 2007-2013.
„În momentul de față, la Comisie se lucrează pe un mecanism de costuri simplificate. Am transmis reprezentanților Comisiei că așteptările în piață ale beneficiarilor de finanțări în ceea ce privește simplificarea sunt unele foarte mari. Privirea spre Comisie este ca spre un Sfânt Graal, care ar trebui să vină acum să explice ce înseamnă aceste costuri simplificate din punctul lor de vedere”, a continuat Barna.
Oficialul a transmis beneficiarilor de fonduri europene să nu se aștepte ca autoritățile de la Bruxelles să simplifice lucrurile peste noapte.
„În spate, mecanismul a devenit și devine zi de zi atât de stufos, încât simplificarea, mie, personal, acum, mi se pare un slogan frumos. Vă spun asta cu franchețe, să nu vă așteptați la lucrurile să devină peste noapte foarte simple. Nu au cum să fie”, a adăugat Barna. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole