DAEA: TOATE CELE 9,4 HECTARE DE TEREN ARABIL DIN ROMÂNIA, CULTIVATE

România are un rezervor pentru dezvoltarea zootehniei, în condițiile în care deține 4,5 milioane de hectare cu pășuni și fânețe, cât Belgia, Olanda și Austria la un loc, iar subvențiile europene au ajutat enorm la cultivarea terenurilor, a declarat, joi, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

„Din 9,4 milioane hectare cât este suprafața arabilă în România, 4,5 milioane hectare sunt pășuni și fânețe. Este cea mai mare suprafață de pășuni și fânețe, cât Belgia, Olanda și Austria la un loc. Este o rezervă extraordinar de mare, o resursă și un rezervor pentru zootehnie și rezolvăm problema țării românești când vom zootehniza România. Acum din cele 9,4 milioane hectare toate suprafețele sunt cultivate. În toamnă au fost peste 3,3 milioane hectare și evident că acum se execută lucrări pentru ca întreaga suprafață să fie cultivată. Subvențiile Politicii Agricole Comune ne-au ajutat foarte mult, pentru că acum rar mai vezi în România o suprafață necultivată”, a precizat, la Antena 3, Petre Daea, citat de AGERPRES.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole