DAEA: TOATE CELE 9,4 HECTARE DE TEREN ARABIL DIN ROMÂNIA, CULTIVATE

128

România are un rezervor pentru dezvoltarea zootehniei, în condițiile în care deține 4,5 milioane de hectare cu pășuni și fânețe, cât Belgia, Olanda și Austria la un loc, iar subvențiile europene au ajutat enorm la cultivarea terenurilor, a declarat, joi, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

“Din 9,4 milioane hectare cât este suprafața arabilă în România, 4,5 milioane hectare sunt pășuni și fânețe. Este cea mai mare suprafață de pășuni și fânețe, cât Belgia, Olanda și Austria la un loc. Este o rezervă extraordinar de mare, o resursă și un rezervor pentru zootehnie și rezolvăm problema țării românești când vom zootehniza România. Acum din cele 9,4 milioane hectare toate suprafețele sunt cultivate. În toamnă au fost peste 3,3 milioane hectare și evident că acum se execută lucrări pentru ca întreaga suprafață să fie cultivată. Subvențiile Politicii Agricole Comune ne-au ajutat foarte mult, pentru că acum rar mai vezi în România o suprafață necultivată”, a precizat, la Antena 3, Petre Daea, citat de AGERPRES.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult