25 mai 2022 - 00:47

DAEA: SA DUCEM APA IN PROCESUL DE PRODUCTIE PENTRU A AVEA CASTIG ATAT TARA, CAT SI FERMIERII

Ministrul Petre Daea a fost prezent pe teren, azi 28 februarie, pentru a verifica stadiul lucrărilor din PNI la Amenajarea de irigații Tabăra Trifești Sculeni( sud Soloneţ ).

daea solonet1„Iată, aici e Prutul, îl aruncăm pe câmp, cum îmi place mie să spun, dincolo e Siretul, în partea de sud a ţării e Dunărea, în centrul ţării e Arieşul. Peste tot acolo unde avem această minune, această apă dumnezeiască, să o folosim pentru irigatul plantelor şi, evident, să o ducem în procesul de producţie pentru a avea câştig atât ţara cât şi fermierii”, a spus ministrul Petre Daea.

Conform ministrului Agriculturii, până pe 15 aprilie lucrările ar trebui finalizate pentru ca apa sa poata fi folosita de fermieri. „Le dăm apă şi gratuit, în aşa fel încât să putem ajunge cu acest factor de vegetaţie la rădăcina plantelor şi să obţinem producţii pe care România le speră, fermierii lucrează pentru ele, iar Guvernul acordă sume importante”. Ministrul a mai precizat că 40 la sută din suma totală alocată Ministerului Agriculturii este pentru investiţii.

Prezentul obiectiv de investiţii în curs de execuţie lucrări, are o valoarea de 28.738.488 lei, deservind o suprafaţa 4.243 ha, cuprinzând:

solonet2

1. STAŢIA DE BAZĂ SPA SOLONEŢ

Echipamente: înlocuirea agregatelor de pompare – 12 bucăţi; refacerea consolidării de mal de la priza de apă; înlocuirea conductelor de aspiraţie Dn 1200 – 1.920ml şi conductă refulare CR 1 – Dn 1400; înlocuirea echipamentelor şi instalaţiilor hidromecanice (conducte metalice, hidrofor, vane, clapete, compensatori, alte confecţii metalice şi armăturile necesare ); înlocuirea instalaţiilor auxiliare, cele de amorsare, epuisment, compresor;

Instalatii electrice: înlocuirea instalaţiilor electrice (sistem de bare si tablou) de 0,4 kV şi 6,3 kV de la posturile de transformare şi a tablourilor generale de distribuţie din staţie;

Reabilitare clădire staţie

2. STATIA DE REPOMPARE SRP 1

Echipamente: înlocuirea agregatelor de pompare – 4 buc.; înlocuirea echipamentelor şi instalaţiilor hidromecanice (conducte metalice, vane, clapeţi, compensatori, alte confecţii metalice şi armăturile necesare); înlocuirea conductelor de aspiraţie şi refulare – 920 ml;
Instalaţii electrice; refacerea instalaţiilor de distribuţie (sistem de bare şi tablou) de 0,4 kV de la posturile de transformare şi a tablourilor generale de distribuţie din staţie ;

Canal Solonet

Reabilitare clădire staţie

3. CANAL DE ADUCȚIUNE (CA Sud Soloneţ) – 5.438 ml: lucrări de terasamente pentru canal CA Sud Soloneţ; lucrările de terasamente cuprind lucrările de reprofilare pe întreaga lungime a canalului; realizarea unui nou pereu din beton marca B200, clasa C12/15 (Bc15).
Turnarea se va face în câmpuri ale căror dimensiuni vor fi similare celor existente funcţie de mărimea celor care s-au comportat cel mai bine în exploatare. Impermeabilizarea se va executa cu folie PVC. Rostuirea pereu cu chit bituminos se va realiza în faza finală, semi-mecanizat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.