Daea revine la cormorani: „Prietenul meu trebuie să părăsească arealul”

Cormoranii ne privează de cel puţin 30-40.000 de tone de pește pe an, iar din populația de 100.000 de exemplare trebuie să mai rămână 9.000 de exemplare, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, duminică, la Prima News.

„Prietenul meu trebuie să părăsească arealul, pentru că, din cauza prietenului meu, nu e prietenul meu, e prietenul altora, acest prieten ne privează de cel puţin 30 sau 40.000 de tone pe an. Cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii şi lucrul acesta au trebuit ani să se înţeleagă. Populaţia de cormorani este peste suta de mii”, a spus Petre Daea.

Șeful MADR a arătat că există în Parlament un proiect de act normativ prin care cormoranii vor putea fi împușcați tot anul, pentru a ajunge la un efectiv prin care ecositemul sp fie unul echilibrat.

„La cum zic cei care protejează cormoranul, ar fi 9.000 şi ceva. Îi oprim pe ăia, restul… La număr, îi numără ei. Vânătorii ştiu cum să facă. În câţiva ani de zile trebuie să ajungem aici, să echilibrăm ecosistemul”, a mai spus Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole