Daea: ”Produsele romanesti trebuie sa umple mesele consumatorilor”

La ”Forumul Agricultorilor – bilanț și perspective”, eveniment dedicat Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, ministrul Petre Daea a ținut un discurs un discurs complex, în care a abordat mai multe subiecte. Pintre acestea s-a numărat, firește, și situația produselor românești. Potrivit ministrului, acestea trebuie să se regăsească în vitrinele și pe rafturile magazinelor și să umple mesele mesele consumatorilor, pentru că sunt făcute cu mult suflet.

„Astăzi am deschis porţile Ministerului, în cinstirea Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti. O plăcere extraordinară. Uitaţi-vă şi dumneavoastră la aceşti oameni, cu câtă bucurie pe faţă, cu câtă dragoste vin în Bucureşti deşi au parcurs sute de kilometri să ajungă la oră fixă şi să prezinte munca lor, pe care trebuie să o respectăm. Produsele acestea româneşti trebuie să ocupe spaţiile, vitrinele, magazinelor şi să umple mesele consumatorilor pentru că sunt produse formidabile, sunt extraordinar de bune, iar românii ştiu să le facă şi este mult suflet în aceste produse. E mult suflet de român şi mult respect pentru consumator în momentul în care aceşti valoroşi producători vin şi se întâlnesc cu cei care cumpără produsele pe care ei le oferă”, a spus Petre Daea.

Ministrul a mai subliniat că au fost deschise în aceste zile și porțile clădirii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Vizitatorii au putut afla, astfel, detalii despre istoricul clădirii și să cunoască elemente de arhitectură deosebite ale Palatului, înălțat în anul 1895, zidit și mobilat în stilul renașterii franceze. 

Mai mult, pentru a încuraja producerea și consumul de produse românești, în perioada 9-13 octombrie, la MADR are loc o expoziție cu vânzare. Astfel, vizitatorii vor putea cumpăra produse atestate tradiţional preparate după rețete consacrate, produse montane, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate europene și produse certificate ecologic, din toate zonele ţării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole