Petre Daea merge la Burxelles. Ce se întâmplă cu îngrășămintele și securitatea alimentară

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va participa luni, 21 noiembrie 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit de la Bruxelles, una din temele principale fiind îngrășămintele și securitatea alimentară, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis, duminică, redacției AgroTV.

În cadrul reuniunii, se va desfășura un schimb de opinii cu privire la recenta comunicare a Comisiei privind îngrășămintele, publicată la 9 noiembrie 2022.

Delegația spaniolă îi va informa pe miniștri despre necesitatea de a asigura disponibilitatea și accesibilitatea financiară a îngrășămintelor, ca bază pentru securitatea alimentară.

Ppotrivit reprezentanților MADR, pe ordinea de zi a ședinței se vor mai regăsi și alte aspecte importante pentru sectorul agricol românesc, precum noua strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru 2030, aspecte agricole privind refacerea naturii sau tranziția energetică a pescuitului și acvaculturii.

Miniștrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 și vor desfășura un schimb de opinii cu privire la acțiunile întreprinse la nivelul UE și la nivel național.

- Publicitate -

Comisia le va comunica miniștrilor un plan de acțiune concret pentru promovarea tranziției energetice a sectoarelor pescuitului și acvaculturii.

Totodată, oficialii europeni vor primi informații din partea Comisiei cu privire la rezultatele Conferinței UE privind bioeconomia, care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2022 la Bruxelles, se mai arată în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole