Ministrul Daea, la Bruxelles: pe agendă – plăți în avans și derogări temporare de la cerințele PAC

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va participa în perioada 26-27 septembrie la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit (AgriFish), care va avea loc la Bruxelles, se arată într-un comunicat al MADR.

În marja Consiliului, ministrul Petre Daea va avea o întâlnire bilaterală cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură, în cadrul căreia vor fi discutate teme de interes major pentru fermieri.  

Principalele teme de discuție din cadrul reuniunii Consiliului AgriFish fixate de Președinția cehă vizează securitatea alimentară și accesibilitatea prețurilor alimentelor, precum și gestionarea stocurilor de pește ale UE.

În contextul asigurării securității alimentare, țările UE coordonează acțiuni menite să sprijine populația să facă față creșterii prețurilor și să ofere ajutor persoanelor vulnerabile.

Oficialii europeni vor sublinia necesitatea ca statele UE să depună eforturi susținute în direcția unor sisteme alimentare durabile la nivel mondial, fapt ce va avea un impact pozitiv asupra rezilienței țărilor în fața crizelor precum cea actuală.

În cadrul dezbaterilor, vor fi menționate beneficiile PAC pentru sprijinirea producției agroalimentare a UE și sprijinul oferit fermierilor, precum:

– plăți în avans pentru abordarea provocărilor legate de fluxul de numerar
– derogări temporare de la unele cerințe ale PAC
– un cadru pentru situații de criză menit să ofere sprijin suplimentar

Liderii statelor membre vor fi asigurați de faptul că țările UE nu sunt expuse riscului de penurie de alimente, în ciuda provocărilor generate de război și a schimbărilor climatice, sistemul alimentar al UE rămânând unul solid și fiabil.

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene vor expune principala preocupare în UE referitoare la accesibilitatea prețurilor, în special în ceea ce privește grupurile cu venituri mici și vulnerabile, care sunt cele mai afectate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole