Ministrul Daea pleacă luni la Bruxelles – Agenda discuțiilor: „subiecte de interes major pentru fermierii români”

Ministrul Petre Daea, va participa luni, 20 martie 2023, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles, transmite Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Pe agenda discuțiilor se vor regăsi subiecte de interes major pentru fermierii români, precum: situația piețelor agricole, aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii, pescuit și acvacultură, regulamentul privind refacerea naturii – elemente privitoare la agricultură și silvicultură, revizuirea inițiativei UE privind polenizatorii, raportul elaborat de grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc”, se arată într-un comunicat al MADR remis, sâmbătă, redacției AgroTV.

Tot luni, ministrul Petre Daea va avea o întrevedere cu comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, în cadrul căreia va fi abordată tema identificării celor mai bune soluții privind sprijinul fermierilor afectați, ca urmare a conflictului din Ucraina.

Potrivit reprezentanților MADR, în dezbaterile din cadrul reuniunii Consiliului, ministrul Daea și omologii săi din statele membre vor avea un schimb de opinii cu privire la pachetul de măsuri propus de Comisie pentru a spori sustenabilitatea și reziliența sectorului de pescuit și acvacultură din UE.

„Consiliul va invita oficialii europeni la o dezbatere despre situația actuală a piețelor agricole internaționale ce se va axa pe relațiile cu principalii parteneri comerciali, pe actualele negocieri și provocări legate de comerț, inclusiv în contextul situației actuale din Ucraina”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemnenea, președinția suedeză va furniza informații cu privire la implicațiile pentru agricultură și silvicultură în UE referitoare la propunerea de regulament privind refacerea naturii. Comisia va informa miniștrii cu privire la raportul elaborat de Grupul de reflecție european privind sectorul cărnii de porc și, totodată, va furniza informații cu privire la comunicarea sa recent publicată privind protecția speciilor polenizatoare, menționează reprezentanții MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole