DAEA: FIECARE CIFRA DIN BUGET ESTE FUNDAMENTATA PE PROGRAME

Fiecare cifră din bugetul Ministerului Agriculturii este fundamentată pe programe, cu obiective, etape de derulare, răspundere și estimarea efectelor, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la dezbaterile pe buget din Comisiile de specialitate din Parlament.

„Fiecare cifră din buget este fundamentată pe programe. Sunt stabilite atât obiectivele urmărite cât și etapele de derulare și răspunderea care revine pentru îndeplinirea lor, dar și estimarea efectelor. Sunt două categorii de programe în buget. Sunt programe care își continuă viața, cele începute în primul an de mandat și programe care vor intra în acest an în desfășurare pur și simplu”, a spus Daea.

Acesta a precizat că bugetul MADR are prevăzută o sumă importantă în 2018, respectiv 23,52 de miliarde de lei, în creștere cu 23,62% față de execuția anului 2017, și reprezintă 2,6% din PIB în 2018, un plus față de nivelul de 2,13% din PIB în acest an.

„Nicio sumă de aici, nicio o poziție din buget, nu este completată doar de a face aritmetică în buget, ci este strict pe programe”, a mai spus Daea.

Potrivit sursei citate, asigurarea la timp a subvențiilor pentru agricultori, refacerea sistemului de irigații, apă gratuită pentru fermieri la stațiile de punere sub presiune și dezvoltarea sistemului antigrindină sunt principale programe care vor continua în 2018, iar sumele necesare sunt prevăzute în bugetul MADR.

- Publicitate -

De asemenea, ministrul a menționat că în 2018 vor continua programul de tomate, cel de neutralizare a deșeurilor de origine animală, programul de minimis de comercializare a lânii precum și cele de susținerea suinelor și taurinelor de carne.

Comisiile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au început marți dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat și al Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

sursa: AGERPRES

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole