DAEA, discuții față-n față cu MAIA din Republica Moldova

Ministrul Petre Daea a primit recent o delegație a Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova, condusă de ministrul Bolea Vladimir Iosif, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Cele două părți au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale: comerțul cu produse agroalimentare, identificarea unor instrumente de intensificare a cooperării bilaterale pe segmentul agroalimentar, procesarea producției agricole, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MADR.

În cadrul întrevederii, ministrul Petre Daea și-a exprimat susținerea pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova, în baza procesului de reforme și a angajamentelor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanților MADR, ministrul Daea a însoțit delegația din Republica Moldova și într-o vizită efectuată în teren, la SC Agro Total SRL, de la Adunații Copăceni, din județul Giurgiu. Societatea administrează o suprafață de 2.500 de hectare, parte aflată în proprietate, parte arendată, unde cultivă grâu, orz, floarea-soarelui, rapiță, porumb, cartofi, precum și 5 hectare cu vița-de-vie.Daea

De asemenea, compania dispune de o capacitate de depozitare, de circa 9.000 de tone în cadrul a 6 silozuri și de încă aproximativ 8.000 de tone în magaziile sale. De asemenea, proprietarul companiei, fermierul Marin Iordache, deține și o linie de procesare semințe grâu și orz, precum și una pentru procesarea cartofilor cu o capacitate de 500 kg/h. Circa 4 tone/zi cartofi refrigerați sunt livrați către industria Horeca, la restaurante din București și din zonele limitrofe.

Compania mai dispune și de o linie de brichetare și peletizare pentru resturi vegetale (grâu și rapiță) și își propune implementarea unui sistem de irigații pe o suprafață de 300 de hectare – teren proprietate și arendă, din care pe o suprafață de 150 de hectare – sistemul este deja implementat, iar pentru celelate 150 de hectare, sistemul este în derulare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole