Daea despre despăgubirile pentru secetă: „Plăţile se vor face în următoarele luni”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le transmite fermierilor că vor mai veni bani, și de la Comisia Europeană, și din bugetul național, pentru a compensa atât pierderile cauzate de importurile de cereale din Ucraina, cât și pierderile înregistrare la culturile de primăvară ca urmare a secetei, însă nu a dat mai multe detalii în asupra datei când vor începe aceste plăți.

Joi, 30 martie, „prin votul dat în Comitet, România va beneficia de prima tranşă din rezerva de criză. Am ţinut legătura mereu cu Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles şi am cunoştinţă că se va lucra la un nou mecanism de sprijin, pentru suplimentarea sumelor destinate ţării noastre, aşa cum a solicitat preşedintele României”, a declarat Petre Daea pentru AGERPRES.

De asemenea, acesta a precizat că Ministerul Agriculturii poartă un dialog instituţional cu Comisia Europeană și pentru stabilirea instrumentelor de sprijin pentru despăgubirea fermierilor pentru pierderile înregistrare la culturile de primăvară din cauza secetei, urmând ca primii bani să fie distribuiţi imediat după aprobarea ajutorului de stat de către CE.

„În respect pentru fermierii români facem tot ce trebuie pentru a ajunge la timp sumele ce li se cuvin. Lucrăm împreună cu partenerii de dialog la stabilirea metodologiei de aplicare. Ministerul Agriculturii a început în data de 10 februarie dialogul instituţional cu Comisia pentru stabilirea ajutorului de stat destinat despăgubirii pierderilor înregistrare la culturile de primăvară din cauza secetei. După agrementarea mecanismului cu Comisia vom pune în mişcare actul normativ pe care îl avem deja realizat în minister. Suntem pregătiţi şi estimez că plăţile se vor face în următoarele luni”, a mai spus Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Fonduri pentru secetă in iarnă pentru iunie și iulie 2022 nu-i așa de rău mulțumim domnule daea sunteți foarte bine pregătit

  2. Sa nu ramanem cu promisiunea , ca acum doi ani cu Oros ! Cei mari , care cultiva paioase cu preponderenta , au fost indestulati . Cand sa primeasca si parlitii care cultiva porumb cu precadere , vorba lui Tanase : nu sunt parale ! Si poate ii da cineva d-lui Daea 80% din 15000 salariu , 9000 , ca sa vada si el cum e !

  3. Asa cum au latrat si pt culturile de primavara din 2020. Astia mint cu zambetul pe fata. Rusine sa va fie vanzatori de neam si tara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole