Daea, Barbu sau Botănoiu? Cine urmează să îi ia locul lui Chesnoiu la MADR

După demisia lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al agriculturii, care a fost publicată luni și în Monitorul Oficial, portofoliul său de la MADR a fost preluat temporar de Sorin Grineanu, ministru al transporturilor, până când Partidul Social Democrat se decide asupra unui nume definitiv care să preia portofoliul de la Agricultură.

Dintre toate numele vehiculate în presă în ultimele zile, se pare că trei sunt cotate cu șansele cele mai mari, potrivit dezvăluirilor făcut de jurnalistul Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport”: Petre Daea, Florin Barbu și Daniel Botănoiu.

”Conform algoritmului politic, cei de la PSD trebuie să vină cu o propunere de ministru. Prea multe variante nu sunt în momentul de față, eu o să-mi permit să le și fac publice. Destul de vehiculat este numele fostului ministru, Petre Daea, care are câteva atuuri de partea domniei sale. Apoi, Daniel Botănoiu este un alt om cu un potențial ridicat în rândul fermierilor, a fost secretar de stat opt ani de zile, e și fermier și este bine privit de mai toată lumea. Florin Barbu apare cu șanse destul de mari pentru portofoliul de ministru, e fost director general al ANIF și actual președinte al Comisie de Agricultură din Camera Deputaților. Cam acestea sunt numele cele mai vehiculate în momentul de față, rămâne de văzut dacă se va decide dintre cei trei sau vom avea surprize”, a precizat Ovidiu Ghinea, realizatorul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

De asemenea, se pare că un alt nume vehiculat pentru a prelua conducerea MADR este cel al lui Alexandru Stănescu, fost președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Rămâne de văzut care va fi numele decis de social-democrați în cursul zilelor următoare.

Reamintim că fostul ministru, Adrian Chesnoiu, a renunțat la funcție după ce a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție că ar fi aranjat un concurs dintr-o instituție subordonată ministerului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole